Kakku äidille

Kakku äidille

Äitienpäivä erityisesti on sellainen jokavuotinen merkkipäivä, jolloin on aivan pakko leipoa kakku. Eikä aivan millainen tahansa kakku, vaan ajatuksella suunniteltu ja rakkaudella leivottu. Itse päädyin tänä vuonna marjoilla koristeltuun äitienpäiväkakkuun.

Äitienpäiväkakkuun tein suklaakakkupohjan. Koska päätin koristella kakun marjoilla, käytin myös kakun kostuttamiseen mustikka-marjamehua. Väliin valitsin vadelmahillon. Vadelmia piti laittaa kakun päällekin, mutta ne olivat kaupasta loppu, joten korvasin vatut ulkomaisilla mansikoilla.

Vadelmahilloa ja Dr Oetkerin suklaamoussea kakun väliin.

Kakun väliin vispasin Dr Oetkerin jauhepussista suklaamoussen. Helppoa ja koostumus taattu, kun vatkaa ohjeen mukaan. Leivoin kakkupohjan iltavuoron jälkeen enkä jaksanut enää sitä alkaa kostuttaa ja täyttää samana iltana. Seuraavana, eli tarjoilupäivän aamuna täytin kakun ja pohjasta jäi hieman kuivahko. Suosittelen kyllä täyttämään kakut edellisiltana, niin saavat muhia jääkaapissa yön yli ja tällöin myös erilaiset vaahdot jämäköityvät paremmin – varsinkin kuljetuksen vaativissa kakuissa kunnolla jämähtänyt mousse on ehdoton.

Kakun kostuttaminen ja täyttäminen kannattaa tehdä edellisiltana, niin kakku ehtii ”maustua” jääkaapissa yön yli ja moussekin jämäköityy kuljetuksen kestäväksi.

Olin jokin aika sitten tehnyt kakun samalle porukalle, joka tätäkin kakkua tulisi syömään. En siis halunnut päällystää äitienpäiväkakkua valkoisin pursotuksin, kuten edellisen. Vaikeuksia tuotti päättää kakun sävy – vaaleanpunainen tuntui kovin tavalliselta ja sininen ei oikein tuntunut hyvältä. Värjäsin violetilla geelivärillä kermavaahto-vadelmatuorejuuston liilaksi, joka omaan silmään sopikin hyvin sinipunaisten marjojen kanssa.

Mansikoita, pensasmustikoita ja viikunaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *