Kakkua ja kahvakuulaa

Kakkua ja kahvakuulaa

Miehille on tullut vähemmän leivottua kakkuja. Nyt sellainen tarvittiin 40-vuotissynttäreille. Sain vapaat kädet toteuttaa sellaisen kakun kuin itse haluan – harrastus saisi kakussa näkyä. Ideoita siis kehittelemään!

Lopullinen idea kakusta alkoi hahmottua vasta sitten, kun lähdin kauppaan hankkimaan tarvikkeita. Päätin tehdä suklaakakkupohjan, jonka väliin usein käyttämäni – ja hyväksi havaitsemani – suklaamousse ja aprikoosimarmeladi. Sokerimassaa pyrin välttelemään päällystämisessä, joten päädyin suklaakuorrutteeseen.

Suklaapohjan päälle levitin kuohukerma-vaniljatuorejuustovaahdon

Sokerimassasta muotoileminen ei ole vahvuuksiani, mutta kuntosali-aiheiset jutut oli helppo tehdä. Levypainojen muotoiluun löysin oivan välineen – silikonisen kuoharipullon korkin! Ensin pyörittelin massasta pallon, jonka litistin muotoonsa silikonikorkin tasaisella puolella. Tämän jälkeen painoin sisemmän ympyrän korkin toisella puolella. En edes pyrkinyt tekemään levyistä täysin symmetrisiä, vaan hieman humoristisempia.

Kuoharipullon silikonikorkki oli hyvä väline muotoilla levypainoja

Kakun päälle sulatin Brunbergin laktoositonta suklaata, jonka notkistin kuohukermalla. Reunavalumista tuli jälleen kovin paksuja, joten kakun keskiosaan notkistin suklaata paremmin. Tällä kerralla myös kerma-tuorejuustomassa lähti valumaan kuuman suklaan alta ja tapaturmaa piti korjailla jälkeenpäin.

Kakun koristeluissa käytin taas materiaalia enemmän kuin tarpeeksi. Hetken jo mietin , pitäisikö mun opetella tekemään hillitympiä kakkuja. Nopeasti palasin siihen alkuperäiseen ajatukseeni, että mun kakut on just tällaisia, muut saavat tehdä niitä hillittyjä.

Saamani palaute kakusta oli: ”Kakku oli hieno ja hyvä, kiitos!” Palautetta on aina kiva saada, koska aina vähän jännittää, maistuiko kakku.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *