Mangojuustokakkuja

Mangojuustokakkuja

Taas oli mangojuustokakkujen aika. Gluteenitonta ja laktoositonta ja ihan ”tavallista”. Makeaa ja sitruunaista. Sydämen muotoista ja pyöreää. Edelleen mun lempijuustokakku, kaikilla mahdollisilla variaatioilla.

Näissä kakuissa en noudattanut tarkkoja ohjeita, vaan annostelin aineksia ihan muistista. Toki vähän väsyneenä menin käyttämään yhteen kakkuun kaksi purkkia vaniljatuorejuustoa ja seuraavan sain sitten tehdä ilman sitä. Korvasin vaniljatuorejuuston kaapista löytyvällä Mascarponella ja vanilliinisokerilla. Tosin puristin sekaan vielä reippaasti luomusitruunaa, joten äitini totesi kakun olleen kyllä liian hapan. Muita kommentteja ei tullut ja joku otti lisääkin. Makuasioita.

Maaliskuinen aurinko paistoi juuri sopivasti ikkunasta
ja valaisi mangokiilteen kivasti.

Ohjeita tähän kakkuun löytyy pilvin pimein netistä, joten en ryhdy ohjetta tähän lisäämään. Ainekset ovat edullisia, joten niiden laatuun kannattaa panostaa. Mangokiilteeseen suosittelen hyvän maun ja hyvän laadun vuoksi Bonne-mangososetta.

Yllä olevassa kakussa on koristeena pikkuisia koristehelmia. Ne kannattaa lisätä vasta juuri ennen tarjoilua, sillä jääkaapissa ne sulavat ja leviävät kostean mangokiilteen päällä. Oikeastaan kaikki koristeet juustokakuissa on varmempi laittaa vasta viime hetkillä. Juustokakku on aina hieman kostea ja koostumus korostuu jääkaapissa, jolloin koristeille käy todennäköisimmin vähän hassusti.

Kakku mun mummun muistotilaisuuteen <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *