Mansikkajuustokakku suklaasydämellä

Mansikkajuustokakku suklaasydämellä

Useimmiten, kun mä teen juustokakun, päädyn takuuvarmaan mangoon. Se valmistuu ihan ulkomuistista ja aineksetkin mittailen vain sinnepäin. Nyt päätin tehdä jotain muuta. Ja tietysti ihmisenä, jolle tuottaa suunnattomia vaikeuksia päättää edes kahdesta valmiista vaihtoehdosta, valinta ei ollut helppo. Monta päivää pohdiskelin ja päätin makuja, kunnes taas vaihdoin ne. Vielä kauppalistassakin oli erilaiseen kakkuun ainekset kuin lopulta ostoshihnalle päätyi. Luonnollisinta tähän aikaan vuodesta oli valita kotimaisia marjoja ja tietenkin mansikkaa. Mansikan kaveriksi valikoitui suklaa – siinä kauppareissun aikana.

Halusin kokeilla jotakin muuta kuin keksipohjaa ja netistä löysin Kinuskikissan brownie-ohjeen, joka oli helppo ja nopea. Siinä tumma suklaa sulatettiin voihin ja lisättiin loput ainekset. Vartin verran uunissa ja valmis. Reunustin irtopohjavuoan mansikan siivuilla. Edelleen suosittelen, että vuokaspray reunoille on aivan parasta, ei jää kakku reunoihin kiinni ja siihen tarttuivat mansikan siivut ja puolikkaatkin kivasti. Ja ettei mikään menisi aivan oppikirjan mukaan, unohdin kostuttaa kakkupohjan…

Sulatin pohjasta jääneet loput tummat suklaat sekä puoli levyä Fazerin sinistä kattilassa tilkassa kermaa. Vatkasin 3dl kuohukermaa kovaksi vaahdoksi ja sekoitin siihen purkillisen maustamatonta tuorejuustoa. Sekoitin sulatetun suklaan ja kermaseoksen ja lisäsin neljä liivatelehteä.

Suklaakerroksen annoin hyytyä jääkaapissa noin tunnin, jolloin siitä tuli riittävän jämäkkää. Valmistin toiseksi kerrokseksi mansikkaseoksen. Survoin tuoreita mansikoita sen verran, että survosta oli noin kolme desiä. Lisäsin sokeria ja puristin joukkoon muutaman mehukkaan viipaleen verran luomusitruunan mehua. Lisään yleensä aina sitruunamehua juustokakkuun, koska sillä tuhdeista kakuista saa raikkaampia.

Vatkasin 3dl vispikermaa jälleen kovaksi vaahdoksi ja sekoitin joukkoon purkillisen maustamatonta tuorejuustoa. Lisäsin 5 liivatelehteä mansikkasurvokseen ja sekoitin kaikki keskenään. Kumosin seoksen varovasti lusikalla pyöritellen suklaakerroksen päälle. Jätin jääkaappiin hyytymään yön yli.

Alkuperäinen tarkoitukseni oli tehdä kakusta kaksikerroksinen siten, että kerrokset erottuvat kakun sivusta. Käytin aika suurta kakkuvuokaa, joten suklaakerros jäi suunniteltua matalammaksi ja mansikkakerros oli levittäytynyt laidoille saakka. Leikatessa kakusta siis paljastuu suklaasydän. Harmi, ettei mulla ole kuvaa kakusta leikattuna.

Koristeeksi olisivat sopineet myös mansikat, mutta mun mansikat oli niin mehukkaita, että ne olisivat vain sotkeneet kakun pinnan. Suklaa toimii aina ja kirpeän hyvän tuoksuinen sitruunamelissa. Vinkiksi kuitenkin: sitruunamelissa ei kestä kostean kakun päällä jääkaapissa kauaa, joten se kannattaa lisätä vasta juuri ennen tarjoilua. Voitte arvata, että mieli teki laittaa koko ruukullinen koristeeksi, mutta kerrankin ajattelin tehdä toisin 😉 Ja näin kakku matkasi appiukon kahvipöytään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *