Maukas voikkarikakku

Maukas voikkarikakku

Voileipäkakkuja en ollut taas aikoihin tehnyt, joten oli tosi mukavaa puuhaa sellaisia väsätä. Tein pyöreän kinkkuvoileipäkakun säädettävän rengasvuoan avulla. Ensimmäisten kerrosten leipien asettelu ei ihan noin vain sujunut, vaan melko paljon jouduin leikkelemään eri kokoisia paloja, joilla täyttelin koloja. Loppua kohden alkoi tämän leipäpalapelin kokoaminen jo hahmottua.

Mitoitin voikkarikakun noin 25 henkilölle ja pienemmillä annospaloilla se riittäisi vieläkin useammalle. Ja tämähän on niin hyvää, että pitää riittää santsaukseenkin. Kakku meni pikkuisen poikavauvan ristiäisjuhlaan.

Herkullinen täyte koostui seuraavista aineksista, vaihtelevin määrin: ruohosipulin makuista tuorejuustoa, makukurkkuja, paprikaa, tuoretta persiljaa, savukinkkusuikaleita (Korpelan) ja creme fraichea. Lisäksi ripaus mausteita, kuten Vietnamista tuomaani vahvaa mustapippuria, joka siis on kasvanut Vietnamissa Phu Quocin saarella. Olisin varmasti laittanut täytteeseen myös sipulia, mutta sipuli ja tomaatti olivat kieltolistalla tässä kakussa.

Leivät kostutin kaurajuomalla. Kokosin kakun illalla siten, että sen tarjoiluhetki koittaisi ylihuomenna päiväsellä. Peitin täytetyn voileipäkakun kelmulla jääkaappiin, jolloin kosteus pysyi kakussa hyvin. Ja kuten useissa kakuissa, tässäkin täytteet jämäköityivät ja maku tekeytyi paremmaksi yön aikana.

Seuraavana päivänä kuorrutin kakun kerma-tuorejuusto-seoksella. Tällä kerralla kuorrute jäi aika löysäksi, mutta pysyi se kakun päällä kuitenkin. Koristelu oli paras osuus – tietenkin! Jotenkin tällä hetkellä tuntuu viikunoita olevan joka paikassa saatavilla ja ne miellyttävät omaa silmää koristeluissa, joten niitä ehdottomasti piti kakkuun laittaa. Ananaskirsikat toimivat myös monissa koristeluissa, joten niitä hankin myös. Halusin kakkua kiertämään jotakin hennon näköistä yrttiä. Kuitenkin päädyin herneenversoihin ja persiljaan, sillä kaikki mielestäni sopivan näköiset yrtit olisivat todennäköisesti nahistuneet huonon näköisiksi, sillä kakku meni vielä yöksi jääkaappiin.

Tällaisen voileipäkakun tekeminen on niin yksinkertaista, että kovin paljon en tästä juttua saa kirjoitettua. Suosittelen kokeilemaan rohkeasti erilaisia aineksia täytteeseen, ihan oman maun mukaan. Tuorejuustoissakin on niin paljon makuvaihtoehtoja, että tällaisen kakun makua pystyy muokkamaan lähes loputtomiin. Juustoraasteella voisi kakun sivuista saada tasaisemman näköiset ja juustoraaste sopii tietysti täytteeseenkin. Ajattelin pysytellä jossain kohtuudessa enkä esimerkiksi täyttänyt kakun päällistä aivan täyteen. En edes silpunnut yrttejä kakun päälle, vaikka se olisikin voinut toimia koristelussa aika hyvin – kauttaaltaan silputtua persiljaa kakun päällä. Mahdollisuuksia on mielettömästi – tee säkin oman näköinen voileipäkakku!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *