Onks toi oikeesti kakku?!

Onks toi oikeesti kakku?!

Kokeilin tehdä limupullon näköisen kakun. Katsoin Youtubesta pari videota valmistuksesta ja sain tarvittavat vinkit. Kakun tekeminen olikin oikeasti tosi helppoa. Tärkein juttu on valmistaa tarpeeksi vahvat kuoret ja muistaa käsitellä muotista irrotettuja osia kumihanskoilla.

Meillä tykätään Pepsi Maxista, joten aloin valmistaa Pepsi-pulloa. Irrotin oikeasta limupullosta etiketin ja korkin talteen. Halkaisin pullon kahtia terävää veistä ja saksia käyttäen. Pullo halkaistaan etiketin puolivälin kohdalta, niin silloin pullokakkua kasatessa saumakohta jää etiketin alle piiloon. Kiedoin folion pullon suulle. Ja tietysti pesin ja kuivasin pullon puolikkaat aivan ekana.

Ostin mustia Deco Meltsejä Prismasta. 1,5 litran pullokakkuun kuluu kaksi pussia, joille tulee hintaa yhteensä noin kymppi. Kippasin pussien sisällön Tupperin mikrokulhoon (mikä vain kulho sopii tähän) ja sulatin mikrossa välillä sekoitellen. Kannattaa sulattaa melko notkeaksi, koska hetken huoneen lämmössä oltuaan alkavat jämähtää. Silloin kannattaa laittaa noin 0,5tl ruokaöljyä sekaan ja lämmittää uudelleen sekoitellen hyvin.

(By the way… yllä olevan kuvan valkoiset Deco meltsit koitin värjätä keltaisella Jaffa-kakkua varten, mutta käytin värjäämiseen pastavärejä ja napit eivät todellakaan sulaneet, vaan sekoittuivat aina vain tönkömmäksi massaksi.)

Ensin siis valetaan kuoret pulloa muottina käyttäen. Levitin runsaan kerroksen sulaa Deco meltsiä pullon molempiin puolikkaisiin. Pyörittelin hyvin ”kuorrutteen” joka kohtaan. Huom! Pohjaan kannattaa laittaa hyvä kerros noihin ”kuoppiin”, sillä ekassa versiossa niihin jäi pienet reiät. Olin laittanut liian ohuesti kuorrutetta. Laitoin noin vartiksi jääkaappiin jokaisen kerroksen jälkeen ja lisäsin uutta kerrosta. Ainakin kolmisen kerrosta kannattaa laittaa ja varsinkin reunoihin, koska reunat lohkeavat herkästi pullomuotteja irrottaessa. Viimeisen kerroksen jälkeen jätin pullon puolikkaat yöksi jääkaappiin.

Vaikein vaihe on irrottaa kuoret oikeasta pullosta. Se onnistuu kuitenkin esimerkiksi kapeateräisellä katkoteräveitsellä, eli mattopuukolla. Terä sujahtaa hyvin pullon ja kuoren väliin, joten sitten vain terää kierretään pullon reunaa ympäri ja pikkuhiljaa halkaistaan suikaleita puukon avulla. Pullosta kannattaa pitää aika herkällä otteella kiinni, ettei kuori halkea. Suuosa tipahtaa helposti muotista ulos, kun on leikellyt vähän matkaa pulloa auki. Kertakäyttöhanskat ovat ehdottomat kuoria irrottaessa muoteista, sillä muuten pintaan jää sormen jäljet ja kiiltävä pinta muuttuu mattapinnaksi.

Irrotetut kuoret. Pinta on kiiltävä. Tässä versiossa pullon kaula katkesi
ja jouduin sen liimailemaan paikalleen.

Olen täyttänyt tekemiäni pullokakkuja itse tehdyllä kääretortulla. Kääretorttu on helppo pilkkoa ja täyttää kuoret ääriään myöden täyteen. Kuoriin ei kannata jättää tyhjää tilaa, niin pysynee ehjänä helpommin. Laitoin täytettyihin puolikkaisiin kaksi katkaistua grillitikkua, niin osat pysyvät paremmin yhdessä. Tuin valmiin pullokakun foliolla, jota muotoilin tarjoilualustalle siten, että se tukisi pullon osia pysymään yhdessä.

Lopuksi vain etiketti oikealle paikalleen ja ”liimalla” korkki kiinni. Deco melts -kuoret ovat aika kovia ja lohkeavat miten milloinkin, mutta terävällä veitsellä kakusta saa leikatuksi paloja.

Jouduin todistelemaan, että tämä tosiaan on kakku – siitä vielä yksi kuva. Suosittelen kokeilemaan tällaista kakkua, sillä se ei oikeasti ole niin vaikeaa, miltä se saattaa vaikuttaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *