Pipari-kinuskijuustokakku

Pipari-kinuskijuustokakku

Piparijuustokakku kuulostaa itsessäänkin hyvältä. Vielä kun yhdistetään samaan pakettiin kinuskia, ei vain voi jättää kakkua tekemättä.

Kesän jälkeen en ole tehnyt juustokakkua ja nyt taas muistin, kuinka helppoa sellainen on tehdä. Tai ainakin tällainen versio oli helppo eikä hyydyttämiselläkään ollut mitään hoppua.

Itsenäisyyspäiväksi tarvittiin jälkiruokakakku, joten suunnittelin jo hyvissä ajoin tekeväni juuri tämän kakun. Toki pohdiskelin, että pitäisikö Suomen itsenäisyyttä juhlistaa sinivalkoisella kakulla. Mitkään elintarvikevärein väritetyt siniset jutut eivät nyt houkuttaneet. Päädyin siihen, että kakku kuin kakku ja toteutin pipari-kinuskijuustokakun.

Pohjaan murensin noin 170g pipareita ja sulatin joukkoon noin 50g voita. Paineltuani seoksen irtopohjavuoan pohjalle huomasin, että valitsin halkaisijaltaan liian suuren vuoan. Piparimurska oli paikoitellen liian suurta, joten pohjaan jäi pieniä koloja. Loppupeleissä se ei kuitenkaan haitannut, sillä kakku hyytyi rauhassa yön yli jääkaapissa . Seuraava kerros ei siis valunut pohjan läpi koloista, vaan jämähti hyvin paikoilleen.

Kinuskikiilteen tein vasta tarjoilupäivänä pari tuntia ennen tarjoilua. Käytin yhteensä 4dl kinuskikastiketta, johon sulatin 4 liivatetta. Kinuski alkoi saostua harmahtavaksi liivatteita lisätessä, mutta kirkastui taas sekoitellessa. Tuolla liivatemäärällä ja kinuskin valmiiksi jämäkän olomuodon vuoksi kiilteestä tuli hieman liian sitkeää. Koristeiden painaminen ei noin vain onnistunut pohjaan, vaan kinuski käyttäytyi kuin kumipallo. Piparit piti siksi pilkkoa pienempiin paloihin kuin olin ajatellut.

Karkit sain kiinnittymään kakun päälle, kun puristin tuubista valmista sokerikuorrutetta alle. Kaikista kaappiin kertyneistä strösseleistä ja muista koristeista valitsin sinivalkoiset tähdet ja niillä sain kakusta omaa silmää miellyttävän. Hankalinta oli valita väriteema koristeluun, sillä vaihtoehtoja on loputtomasti ja mullehan tuottaa vaikeuksia valita edes kahden vaihtoehdon välillä. Suosittelen kokeilemaan, tämä oli hyvää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *