Puolukka-kinuskikakku

Puolukka-kinuskikakku

Selailin ennen joulua kuvia erilaisista kakuista, jotka sopisivat jouluun. Kaikkien kauniin näköisten glögi- ja piparijuustokakkujen joukosta tuntui kuitenkin erottuvan tänä vuonna erilaiset puolukka-(suola)kinuskikakut. Minulta toivottiin kakkua tavallisella suklaakakkupohjalla, joka ei kuitenkaan olisi liian makea. Lopulta päädyttiin puolukka-kinuskikakkuun suklaakakkupohjalla. Löysinkin netistä hyvältä vaikuttavan kakkureseptin, jota päädyin käyttämään vain täytteen osalta. Leivoin 70% kakkupohjaohjeella suklaisen, neljän munan pohjan.

Täytteen valmistin seuraavanlaisella puolukka-kinuskikakun ohjeella: 2dl kuohukermaa, 2dl fariinisokeria, 3dl vispikermaa, 3-4rkl vaniljakreemijauhetta, 3dl puolukoita.

Mittaa kuohukerma ja fariinisokeri kattilaan ja kuumenna seosta. Kiehauta kinuski ja keitä vain pari minuuttia. Jäähdytä seos huoneen lämmössä ja laita jääkaappiin yöksi. Vatkaa yön yli jääkaapissa ollut kylmä kinuskikastike vaahdoksi (ei liikaa, ettei juoksetu).

Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja yhdistä vaahdot. Kääntele sekaan vaniljakreemijauhe sekä puolukat.

Vaahdotettu kinuski sekä kuohukerma.
Yhdistin vaahdot. Lisäsin vaniljakreemijauheen ja puolukat, joita survoin ensin hieman.

Kostutin kakun puolukkamehulla. Lisäsin kakkupohjan kahteen väliin runsaat kerrokset täytettä. Täyte sai mennä hieman reunojen ylitse, sillä toivomuksena oli ”nakukakku”.

Valmistin kinuskin. Neljän munan kakkuun käytin kinuskiin 1dl kuohukermaa ja 1dl fariinisokeria. Valmistuminen kesti noin 20 minuuttia. Täytetty kakku odotti tietenkin tämän ajan jääkaapissa ja kinuski hyytyikin sopivasti kylmän kakun pinnalle, kun sitä hieman ensin myös jäähdytin.

Kinuski jähmettyi sopivasti ja sain valutettua siitä paksuhkon kerroksen kakun päälle.

Lopuksi koristelin kakun vielä puolukoilla. Laitoin ne suoraan pakastimesta kinuskin päälle – tietenkin hetimmiten kinuskin levittämisen jälkeen, että ne tarttuvat hyvin kiinni.

Kakkupohja oli kuohkea, mutta ei kiinteä. Kerroksista olisi tullut ainakin omaan makuuni kauniimmat, kun nakukakun reunat olisivat jämäkämmät ja selkeät. Tällä kerralla kuitenkin mentiin tällä ja kakku matkasi työkaverin joulupöytään. Kakku näytti sen verran herkulliselta, että olisin sitä mieluusti palan maistanut itsekin. Pitääkin leipoa toinen tällainen itselle vielä joku päivä 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *