Say cheese (cake)!

Say cheese (cake)!

Juustokakkuja olen tehnyt ”vinot pinot” tässä muutamaan viimevuoden aikana. Ensimmäiset kymmenisen versiota eivät tainneet päätyä parempiin suihin, vaan keskittyivät valumaan pitkin lautasia. Sitten taisin hoksata, että hyydytys pitää tehdä ajan kanssa eikä tässä oikein voi oikaista.

Juustokakut olen aina valmistanut hyydyttämällä liivatteen avulla. Paras palaute on tullut vaniljaisesta mangojuustokakusta ja se onkin ainoa kakkuni, joka takuuvarmasti onnistuu.

Yksi asia, joka kannattaa tehdä: voidella irtopohjavuoka hyvin, niin kakku irtoaa siististi. Ja se mitä ei kannata tehdä (minun ainakaan), on käyttää aitoja marjoja, edes soseutettuna – ei hyydy ei.

Voisin antaa reseptin, jolla teen juustokakut… mutta resepti on yhtä ailahteleva kuin tekijänsä, joten luettelen vain yleisimmin käyttämäni ainesosat.

Parhaat juustokakkuni sisältävät vaihtelevilla määrillä siis seuraavaa:

Pohjaan X-tra digestive keksejä (hinta n. 60snt/pkt S-ryhmän kaupoissa, hyvä maku ja murustuu lähes vain päin katsomalla) ja aitoa voita.

Täytteeksi vispikermaa, Valion Vanilla-vaniljakastiketta 500g purkki ja vaniljatuorejuustoa tai -rahkaa (jolloin itse ”juusto” jää puuttumaan kakusta). Vivahteita mistä tahansa mausta on helppo erilaisilla rahkoilla, paksuilla (luonnon)jugurteilla ja makutuorejuustoilla tuoda. Näitä yhdistelemällä saa tietenkin myös paksuutta lisättyä täytekerrokseen. Liivatteiden määrä onkin sitten aina arvoitus, mutta kun varaan riittävästi aikaa hyytymiselle, montaa liivatelehteä ei tarvita.

Mangojuustokakun päälle ehdottomasti Bonne-hedelmäsose, jossa maku ja väri ovat kohdallaan. Lempikoristeeni moneen kakkuun ovat ananaskirsikat.Mansikkajuustokakkua marjajugurtilla ja tuorejuustolla, taustalla suklaa-vaniljajuustokakku.

Tässä olen unohtanut rasvan irtovuoan reunoista, joten irtosi hieman rumasti!
Onneksi kakku oli tarkoitettu muuttohommiin kahviherkuksi, en siis ryhtynyt
reunoja oikomaan.

Edellinen kakku sivusta – kolme kerroksinen suklaajuustokakku.

Tämän vaniljaisen mangojuustokakun tein poikani kihlajaisjuhlaan.
Yksinkertainen koristelu pappan muistojuhlaan. (Kuvanlaatu käsittämättömän huono).
Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *