Sokerimassahommia

Sokerimassahommia

Olen aina ihaillut kaikenlaisia sokerimassasta taitavasti tehtyjä hahmoja. Nyt oli se hetki, kun päätin kokeilla massan muotoilua itsekin. Varmasti ihan helppo juttu, ajattelin. Jep jep… olisi pitänyt muistella niitä kaikkia askartelukertoja, kun lopputulos ei ole aivan vastannut kuvaa päässäni.

Ostin pinon erivärisiä sokerimassoja ja marsipaania. Kärpässieniä on ainakin tehtävä, koska on syksy. Olin juuri nähnyt aivan suloisen kettuhahmon ja sellaisen ajattelin myös muotoilla. Löytyipä sopivasti ruskeaa sokerimassaa, joten pari siiliä voisi myös tehdä.

Käspässienten pyörittely oli vielä ihan mukavaa puuhaa. Perhettä saattoi puuhailuni hieman hymyilyttää, kun ”äippä vähän askartelee”. Sitten etsin netistä mielestäni selkeimmän ja helpoimman kettuhahmon, josta otin mallia. Olisi pitänyt ottaa kuvat kaikista niistä ketun päistä, jotka minulta päätyivät roskakoriin. Massa lämpeni käsissä ja millään en saanut pidettyä päästä kiinni siten, että sen muoto ei olisi samalla litistynyt.

Lopulta sain jonkinlaisen ketun kasaan. Kovin pullukka siitä tuli. Muoto taitaa enemmän muutenkin muistuttaa nallekarhua, mutta värityksestä voinee oikean lajin tunnistaa. Silmiä tehdessä tulin hyvin nopeasti päätökseen, että kettu on päiväunilla. Minun vähäisillä taidoillani toinen vaihtoehto olisi ollut, että repolainen on äärimmäisen aggressiivinen tai silmät pullistuvat juuri irti päästä.

Vielä pari siiliä, joiden kuvan näin mielessäni niin kirkkaana – mutta en toteutuksessa. Siilihomman onnistumisesta kertonee, että miniä kyseli illalla sokerimassasiileistäni, että onko ne jotain roskapaloja kakusta. Joo, on. Tuhosin sekä siilit, että kuvat.

Kakkuun piti tehdä mansikan makuinen voikreemikuorrute, mutta tottahan toki kakkupohja jäi kiinni kakkuvuokaan. Kakun päältä repesi niin suuri pala, että päällystin sen vain nopeasti; täytin kuopan vispikermalla ja ripottelin kasan nomparelleja päälle. Kyllä se näinkin maistui iltapalaksi perheelle.

Hahmojen muotoilusta jäi kyllä sen verran hampaankoloon, että jatkan harjoituksia tuonnempana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *