Suklaakakkua popcornilla

Suklaakakkua popcornilla

Siskontyttöni Emman 8v- synttärit saivat jatkoa. Kaverisynttärit oli vietetty autoratakakkua syöden, joten sukulaiset piti seuraavaksi kestitä. Emma halusi suklaakakun ja minä tietenkin lähdin suunnittelemaan kakkua koristeet edellä – olin halunnut jo jonkin aikaa toteuttaa jonkinlaisen jäätelötötteröjutun kakun päälle. Pohdiskelin mielessäni erilaisia vaihtoehtoja ja jostakin sain idean popcorneista. Ajattelin, että poppareiden suolaisuus tasapainottaisi hieman kakun makeutta. Tosin niitä tuli lopulta hyvin vähän verrattuna kakun suklaamäärään.

Tein kaksi kuuden munan kakkupohjaa. Täytteinä suosin yleensä marjoja, mutta nyt yhdistin suklaapohjaan hedelmäisiä makuja. Kostutin kakun Juissi hedelmämehulla. Kahteen väliin täytteeksi tuli omenamarmeladia ja yhteen aprikoosia. Yksi väli täyttyi paksusta suklaamoussesta, jolla myös päällystin kakun.

Suklaamoussen sekoittelin ihan mutu-tuntumalla seuraavasti:

2x200g Rainbow vaniljatuorejuustoa

2x 2dl vispikermaa

3/4 pkt kaakaonmakuista tomusokeria

Päälle valutin suklaan, jossa lämpimään 3/4 dl vispikermaan sulatin alla kuvassa näkyviä Tescon maitosuklaahippuja noin 1,5 pussillista. Paksumpaa tästä olisi voinut tehdä, niin valumat olisivat hyytyneet ylemmäs.

Kakun päälle levittämäni suklaamousse oli paksua ja jämäkkää, joten sitä pystyi hyvin levittelemään kunnon kerroksen ja näin tasoittelemaan kakun reunukset tasaiseksi. Myös sen muotoilu onnistui hyvin eikä kiirehtiä tarvinnut esimerkiksi sen vuoksi, että mousse olisi lämmennyt ja lähtenyt valumaan. Mousse kesti myös muutamat muotoilukokeilut, jotka tein Confetista tilaamallani koristeluraapalla. Kakkua saa muuten hienosti pyöriteltyä ihan tuollaisen Ikean pyörivän tarjottimen päällä.

Juuri levitettyyn suklaaseen on helppo kiinnittää koristeet,
jotka jähmettyvät hyvin paikoilleen jääkaapissa.

Kakku sai jämähtää jääkaapissa yön yli. Kakun kuljettaminen juhlapaikalle seuraavana päivänä onnistui helpommin, kun ei tarvinnut pelätä koristeiden irtoilevan tai kakun muuttavan muotoaan. Popcornit olivat hivenen ”nahistuneet” jääkaapissa, mutta kelvollisia vielä kuitenkin.

Leikkaaminen onnistui myös hyvin, koska kakku oli kuitenkin pehmeä ja kostutuskin onnistunut. Painoa kakulla oli paljon! Kuusi osaa pohjaa, eli neljässä välissä täytettä ja suklaamousset vielä päällä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *