Taekwondo-teemakakku

Taekwondo-teemakakku

Minulta toivottiin kakkua aika mielenkiintoisella teemalla: taekwondon harrastajalle lajiin liittyvän asun näköinen kakku, vihreällä vyöllä. Oli mukavaa päästä taas askartelemaan sokerimassan kanssa, sillä viimeaikojen kakut ovat olleet enemmänkin kerma- ja kreemikakkuja.

Kakusta pitäisi riittää 25 hengelle ja sen muotoilussa tulisi ottaa huomioon, että sitä tarjoillaan kahdessa erässä. Suorakaiteen muotoisesta kakusta pystyisi leikkaamaan paloja ensimmäisellä tarjoilukerralla ”helmasta”, jolloin kakun idea säästyisi vielä toiselle kattaukselle.

Sain vapaat kädet kakun suhteen, kunhan se olisi ulkonäöltään toivotun näköinen. Leivoin muutaman kuohkean suorakaiteen mallisen sekä pyöreän kakkupohjan, väliin vadelmahilloa ja vaniljamoussea. Vaniljamousseen tuli vaniljatuorejuustoa, kermavaahtoa ja kunnon puristus luomusitruunan mehua. Kokosin kakusta neljä kerroksisen runsailla täytteillä. Kakku oli kooltaan 40x55cm ja valmis kakku painoikin melkoisesti.

Sokerimassan alle valmistin vaniljan makuisen voikreemin, jolla päällystin kakkupohjan. Sen avulla sain kakun muotoiltua lopulliseen muotoonsa ja pinnasta tasaisen. Voikreemi auttaa myös sokerimassakakkua säilymään hyvänä jääkaapissa, kun kakku tarjoillaan vasta seuraavana päivänä. Kreemin levittämisessä kuohkean kakkupohjan päälle oli omat haasteensa ja sitä tarvittiin paljon näin suureen kakkuun.

Voikreemin valmistaminen ei ole varmaan kenenkään lempipuuhaa, sillä voin vaahdottaminen ei käy aivan käden käänteessä. Suosittelen kuitenkin näkemään tämän vaivan, sillä sokerimassamuotoilusta ja näin ollen kakusta kokonaisuudessaan tulee kreemillä huomattavasti parempi. Homma kannattaa myös tehdä huolellisesti, sillä huonosti vatkattu voi myös maistuu voilta. Vaniljakreemi on todella makeaa, joka kannattaa huomioida valitessa kakun täytteitä.

Voikreemi: 300g voita hyvin vatkattuna (vaaleksi ja kuohkeaksi),
2tl vaniljasokeria, 750g tomusokeria ja noin 2rkl vettä. Tämä määrä riitti 40x55cm kokoiseen, 10 cm korkeaan kakkuun.

Herkullisin osuus tällaisten teemakakkujen tekemisessä on aina se, kun saa alkaa päällystää kakkua. Dr Oetkerin sokerimassa on helppo kaulita sen pehmeyden vuoksi. Näin suureen kakkuun kaulitsin kilon paketin sokerimassaa. Pyrin saamaan siitä mahdollisimman ohuen, mutta mitä ohuempi ja pehmeämpi massa, sitä vaikempaa se on siirtää ehjänä kakun päälle. Olen kokeillut erilaisia tapoja ja todennut parhaaksi käyttää apuna leivinpaperia – ensin massa kaulitaan oikeaan kokoonsa leivinpaperin päällä ja paperin kanssa kumotaan kakun päälle, sitten varovainen leivinpaperin irrotus.

Tämän jälkeen tarvittiin enää koristelupyörä, sokerimassaa vyöhön ja kauluksiin. Tätä kakkua oli kyllä mielenkiintoista ja mukavaa tehdä. Kakun teema oli lopulta melko yksinkertainen toteuttaa eikä muita koristeita tarvittu kuin synttärisankarin nimi ja ikä. Vinkkinä sokerimassasta muotilla tai muotoilemalla tehtäviin kirjaimiin ja numeroihin: tee ne ohuesta massasta vähintään päivää ennen käyttöä, jolloin ne ehtivät kuivua muotoonsa. Liimaa esimerkiksi elintarvikeliimalla kakun päälle.

Kysyin muuten luvan kuvien julkaisuun niin, että lapsen nimi näkyy 🙂 p.s. Sain palautteen juhlien jälkeen, että kakku oli maistunut hyvin. Mahtavaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *