Teemakakku äijäporukalle

Teemakakku äijäporukalle

Tällainen teemakakku varmasti jakaa mielipiteitä ja saa toisille aikaan iloa siinä missä toisilla silmät sulavat päästä… Mun mielestä toteutin tämän kakun naisten rintavarustuksesta kuitenkin hyvällä maulla ja tyylikkäästi. Toki jokaisella on oikeus omaan näkökantaansa. Tykkään askarrella teemakakkuja ja aiheen tietenkin päättää henkilö, joka kakun pyytää tekemään.

Tämän kakun leivonta alkoi kääretortuilla. Näistä käytin vain toisen.
Muotoilin kääretortusta pallot ja asettelin ne kuuden munan kakkupohjan päälle.

Täytin kääretortun vadelmahillolla ja kerma-rahkamassalla. Kakkupohjan väliin vaihdoin rahkan vaniljatuorejuustoon ja tirautin ”sopivasti” sitruunamehua. Kostutin kakkupohjan marjamehulla. Kakkupohjan ja kääretortun leipomisen jälkeen odotin malttamattomana, että pääsen työstämään sokerimassaa kakun päälle. Päällystin kakun kokonaisuudessaan voikreemillä ja tasoittelin rintavarustustakin sen avulla symmetrisemmäksi. Taas sain aikaan erilaisen voikreemin, ei ollut kyllä koostumus parhaasta päästä, vaan tarrautui kaikkeen muuhun paitsi kakkuun…

Voikreemi.

Ostin mustaa ja punaista sokerimassaa. Molemmat olivat todella kovia ja jouduin niitä kunnolla pyörittelemään ennen kaulitsemista. En ole mitenkään taiteellinen tapaus enkä lukioaikojen jälkeen edes tainnut piirtää mitään (paitsi työelämässä lasten kanssa ja silloinkin lähinnä tikku-ukkoja tai muuta yhtä taiteellista…), mutta leikkelin nyt silmämääräisesti mittaillen ja suunnitellen vaatteen tämän kakun päälle ja marsipaanista iho-osuuden. Vaaleanpunaistakin sokerimassaa hieman tarvittiin, kuten alla olevista kuvista näkyy 😉 Syötävän pitsin valmistin muutamaa päivää aiemmin valmiista pitsiaineesta.

Koitin olla mahdollisimman nopea sokerimassojen asettelussa ja siirsin kakkua jääkaappiin mahdollisimman usein, että se säilyi viileänä. Työvaiheistakaan en sokerimassan osalta ottanut kuvia, koska näpertely vaati kuitenkin jonkin verran aikaa ja kakun lämpötila oli etusijalla.

Sain mukavan viestin, kun kakku päätyi tilaajalleen: ”Aivan SAIRAAN hieno kakku, kiitos!!!” Tähän loppuun sitten vain liuta kuvia, kertokoot ne loput tarinasta:


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *