Tex Mex -voikkarikakku

Tex Mex -voikkarikakku

Miten ei ole tullut aikaisemmin mieleen, että voileipäkakun voi tehdä myös tex mex-tyyliin. Ehkä sellainen tulisuus ja kahvittelu kuulostaa yhdistelmänä hieman ”nou noulta”. Toki tex mex – voikkarikakkua ei tarvitse kahvipöydässä tarjota, vaan siitä saa kivaa naposteltavaa vaikkapa illanistujaisiin. Tulisuutta voi säädellä miedommaksi valitsemalla omaan makuun sopiva tulisuusaste salsadipistä. Tulisuuttahan voi lisätä vaikka lisäämällä jalapenoja sekä chilimaustetta.

Tex mex-voileipäkakku on helppo tehdä, kun valitsee ainekset valmiina purkeista. Texmex-hyllystä löytyy erilaisia salsakastikkeita, juustodippejä ja valmista quacamoledippiä. Tietenkin tuoreita raaka-aineita kannattaa suosia paremman maun, lisäaineiden välttämisen ja terveellisyyden näkökulmasta. Valitsin nyt valmiit tuotteet. Noudattelin pääpiirteissään Kinuskikissan ohjetta, lisäilin itse mausteita ja esimerkiksi tomaattia täytteeseen.

Tein kaksi erilaista täytettä, joista kanatäytettä laitoin kahteen ja quacamoletäytettä yhteen väliin. Paahtoleipää meni 2 isoa pakettia ja syötävää tulee tällä määrällä ainakin 25 annosta, helposti enemmänkin. Kostutin leivät mantelijuomalla. Sivelin sen leipien päälle silikonisella pullasudilla. Oman kokemuksen mukaan se on hyvä tapa, näin kakusta tulee juuri sopivan kostea.

Toiseen täytteeseen paistoin 450g kanafilesuikaleita, jotka maustoin reilusti muun muassa mustapippurilla ja grillimausteella. Lisäsin valmiin tex mex-hyllystä ostetun juustodipin (noin 300g), salsakastikkeen (noin 300g) ja rouhin sekaan vähän merisuolaa.

Vihreämpi täyte sisältää valmista quacamoledippiä, jonka sekaan pilkoin punaista paprikaa ja tomaattia. Lisäsin hivenen merisuolaa. Täytteet leipäkerrosten väliin, kelmu kakun ympärille ja maustumaan jääkaappiin seuraavaan päivään saakka.

Quacamole-paprika-tomaatti-täyte
Kana-juustodippi-salsakastike-täyte ei näytä kovin hyvältä,
mutta maku oli onneksi jotain muuta kuin ulkonäkö.

Seuraavan päivän hommana oli kuorruttaa yön yli maustunut voileipäkakku. Täytteeseen valmista quacamoledippiä ja pari lusikallista smetanaa. Tein tämän laktoosittomana ja huomasin myöhemmin, että smetana ei ollutkaan laktoositonta! Ilmoitin kakun saajalle asiasta ja sain vahvistuksen (onneksi!), ettei kukaan tulevista syöjistä ole erittäin herkkä laktoosille. Tämä moka on kuitenkin tosi inhottava, kun lupasin kakun laktoosittomana. Mun pitää olla tarkempi, koska nyt olin tekemässä myös voileipäkakkuja, joissa sai olla ihan normituotteet. Pitää muistaa katsoa, mihin purkkiin tarttuu.

Koristeeksi raikasta salaattia ja teeman mukaisesti nachoja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *