Vaaleanpunainen toive

Vaaleanpunainen toive

Mahtavaa, kun synttärisankarit toivovat omannäköisiä kakkuja, joissa saa olla mukana jotakin hauskaa. Sopii minulle, koska edelleenkään minkäänlainen minimalismi ei ole mun juttu. Leivoin kaksi vaaleanpunaista kakkua eräälle vaaleanpunaiselle henkilölle. Kakut menivät 50-vuotissynttärin kunniaksi tarjottavaksi työpaikalle.

Synttärisankari kertoi tykkäävänsä suklaasta, siispä kakkupohjista tein suklaiset Fazerin Cacao-kaakaojauheella. Tuote on laktoositon. Tein kolme kuuden munan kakkupohjaa, jotka jaoin kahteen kakkuun. Väliin laitoin aprikoosimarmeladia ja tuorejuusto-vispikerma-moussen, jonka värjäsin vaaleanpunaisella geelivärillä. Ja pitihän näihin kakkuihin vielä lisätä pieni yllätys, eli tein niihin ”pinjata”-yllätyksen.

”Pinjata” -yllätykseksi kakun sisälle piilotin Jelly Beans -karkkeja.

Päätin käyttää koristeluun aitoja ruusuja, joiden varret peitin foliolla. Värimaailma löytyi vaaleanpunaisesta yhdistettynä kultaan. Ja tottakai lempikoristettani harsokukkaa hain Kokemäeltä Kukka-Aitasta.

Kakun päällisen yhdistelin vispikermasta ja maustamattomasta tuorejuustosta. Makeutin hieman vanilliinisokerilla ja lisäsin myös tomusokeria.

Valuman kakun reunoille ja toiseen kakkuun kokonaan kakun päälle sulattelin vaahtokarkeista ja kermasta. Tästä tuli omaan makuuni ulkonäöllisesti hieman liian paksua ja sen levityksessä piti olla nopea, koska massa alkoi jämähtää uudelleen nopeasti.

Lämmitin kattilassa noin desilitran laktoositonta kuohukermaa ja lisäsin noin 150g vaahtokarkkeja. Kun kerma oli lämmennyt kunnolla, otin kattilan pois levyltä aina välillä. En sekoitellut, vaan kääntelin massaa ajoittain. Lopuksi lisäsin vaaleanpunaista geeliväriä. Tällaisen määrän sulatuksessa meni aikaa reilu tunti. Miinuksena vaahtokarkin sulatuksessa on se, että massasta tulee melko tahmeaa sen jähmetyttyä kakun päälle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *