Vegaaninen voikkari

Vegaaninen voikkari

Kummipojan kihlajaisjuhlat kesällä asettivat uusia haasteita – tarjolle piti loihtia myös täysin vegaanisia vaihtoehtoja. Ei siis mitään eläinperäisiä tuotteita. Onneksi lähes kaikissa päivittäistavarakaupoissa on näille runsaasti vaihtoehtoja, esimerkiksi hyviä kaurapohjaisia tuotteita, kuten kaurajuomia ja -kermoja. Haasteena olikin löytää ne hyvänmakuiset tuotteet, koska lähtökohtaisesti en mitään tällaisia ollut käyttänyt aiemmin. Lisäksi myös tuotteiden koostumus piti olla toimiva.

Vegaanisen voileipäkakkupohjan tein täysjyväpaahtoleivistä, jotka kostutin Alpro makeuttamattomalla mantelijuomalla. Täytteiksi valmistin kahta erilaista sekoitellen seuraavia aineksia: Oatly! påMACKAN tomaatti-basilika- vegaanituorejuusto, Kaslink AITO kauravispikerma, keväsipulia varsineen, kurkkua, suolakurkkumurskaa, luomusitruunan mehua, tomaatteja, tuoretta persiljaa ja mausteita. Kakun kuorrutin påMACKAN maustamattomalla vegaanituorejuustolla, notkistettuna tuolla AITO kauravispikermalla. Kuulostaa kovin mauttomalta noilla aineksilla, mutta voikkarista tuli oikein ”mehukas” – ja siinä todellakin oli makua!

Tuotteet toimivat täydellisesti ja sain todella paljon kehuja kakun mausta. Ja oivalsin tuossa samalla, että ajatus vegaanisen kakun vaikeudesta oli vain oman pään sisällä. Avartaa kivasti omia pinttyneitä ajatuksia, kun uskaltaa kokeilla uutta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *